Είστε εδώ

Στο γραφείο της Αθήνας

Πώς να κανεις αιτηση

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου να εργασθείς στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Ελπίζουμε αυτή η ιστοσελίδα να απαντήσει ικανοποιητικά στις ερωτήσεις σου σχετικά με τη διαδικασία.

Αν πάλι δεν βρεις κάποια θέση εργασίας που να σου ταιριάζει, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να συμμετέχεις στο έργο των MSF. Μπορείς να εγγραφείς στο newsletter ώστε να λαμβάνεις ηλεκτρονικά τα νέα μας, να κάνεις μια δωρεά, είτε να βοηθήσεις στην οργάνωση εκδηλώσεων των MSF. Μπορείς επίσης να μάθεις περισσότερα για την εργασία σε διεθνείς αποστολές συμμετέχοντας σε μια μηνιαία ενημερωτική συνάντηση και να μας ακολουθήσεις στα social media, ώστε να είσαι διαρκώς ενήμερος για τις δράσεις και το έργο των MSF.

Πώς υποβάλλεται αίτηση για μία θέση εργασίας στο γραφείο της Αθήνας

Για κάθε θέση εργασίας που δημοσιεύεται χρειάζεται:

  • Ένα βιογραφικό σημείωμα
  • Μια συνοδευτική επιστολή (motivation letter)

Παρακαλούμε να βεβαιωθείς ότι έχεις επισυνάψει τόσο το βιογραφικό σου σημείωμα όσο και τη συνοδευτική επιστολή.

Η αίτηση αποστέλλεται στην ειδική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που υπάρχει στην περιγραφή της θέσης και εντός της χρονικής προθεσμίας που ορίζεται.

Συνοδευτική Επιστολή

Η συνοδευτική επιστολή αποτελεί το σημαντικότερο κομμάτι της αίτησης. Περιγράφει τις δεξιότητες, την εμπειρία και τα πλεονεκτήματά σου που σε καθιστούν κατάλληλο για την θέση εργασίας σύμφωνα με την περιγραφή των καθηκόντων και τις απαιτήσεις.

Παρακαλούμε η συνοδευτική επιστολή να μην ξεπερνάει τις δύο σελίδες.

Ίσες ευκαιρίες

Οι MSF είναι ένας εργοδότης ίσων ευκαιριών και εξετάζει κάθε αίτηση με βάση τα προσόντα που ζητάει η κάθε θέση εργασίας και πάντα ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, θρησκευτικών ή πολιτικών πιστεύω κ.ο.κ.

 

Δείτε όλες τις ανοιχτές θέσεις εργασίας εδώ: http://www.msf.gr/ads/office

 

Εθελοντισμος στους Γιατρους Χωρις Συνορα

Στο γραφείο μας στην Αθήνα υπάρχουν προγράμματα «πρακτικής άσκησης» και θέσεις «εθελοντών γραφείου». Κάθε ενδιαφερόμενος υποψήφιος μπορεί να ενημερωθεί στην ιστοσελίδα μας σχετικά με τους ρόλους και τις τρέχουσες ευκαιρίες.

Θέσεις εργασίας και πρακτική άσκηση

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για πρακτική άσκηση και εθελοντές γραφείου.

Εθελοντισμός

Οι εθελοντές επιτελούν ουσιαστικό ρόλο στην ομάδα γραφείου των MSF, υποστηρίζοντας το έργο του μόνιμου προσωπικού μας. Απασχολούνται κυρίως σε θέσεις που περιλαμβάνουν εργασία γραφείου ή απαιτούν άλλες εξειδικευμένες δεξιότητες βάσει της εμπειρίας που διαθέτει ο καθένας.

Συνήθως και κατόπιν συνεννόησης, η απασχόληση των εθελοντών είναι για μια ολόκληρη ημέρα,  ή κάποιες μέρες την εβδομάδα, ιδανικά για ένα χρονικό διάστημα έξι μηνών. Η εθελοντική εργασία πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του κανονικού ωραρίου εργασίας, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Πρακτική Άσκηση

Οι MSF προσφέρουν επίσης την επιλογή της πρακτικής άσκησης. Η πρακτική άσκηση είναι είτε τρίμηνη- πλήρους απασχόλησης, είτε εξάμηνη- μερικής απασχόλησης.

Οι ασκούμενοι συνήθως εργάζονται στο τμήμα Επικοινωνίας, Ανθρώπινου Δυναμικού, ΙΤ και Δωρητών των MSF.

Η πρακτική άσκηση είναι μια σημαντική ευκαιρία για την ανάπτυξη συγκεκριμένων δεξιοτήτων και την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, μέσα από μια διαδικασία διαρκούς εκμάθησης και καθοδήγησης για τον ασκούμενο.

Οι ασκούμενοι συμβάλλουν αποτελεσματικά στο έργο των MSF. Για το λόγο αυτό βασικές προϋποθέσεις για κάθε υποψήφιο ασκούμενο είναι ο επαγγελματισμός, η υπευθυνότητα και η διαθεσιμότητα.

Αιτήσεις

Λόγω του μεγάλου όγκου αιτήσεων που λαμβάνουμε για εθελοντική εργασία δεν κρατάμε σχετικό αρχείο. Αιτήσεις γίνονται δεκτές μόνο για δημοσιοποιημένες αγγελίες. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκέπτεται τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα σε τακτική βάση, ώστε να ενημερώνεται για τις ανάλογες ευκαιρίες.